Il Blog di Geronimo

Celebrem junts la Festa del Libre i de la Rosa!

22 Abril 2022

Benvolguts rosegadors,

 

Estic feliç! Felicíssim! Tan FELIÇ que tinc els pèls de punta com un eriçó per l'emoció! 

 

Per fi ha arribat un dels dies més especials de l'any tant per a mi com per a tots aquells rosegadors que estimin els llibres tant com jo!

 

Efectivament: m'estic referint al 23 d’abril, la diada de Sant Jordi, la data que se celebra la Festa del Llibre i de la Rosa!

 

Com tots sabeu, fa un parell d'anys que no hem pogut celebrar, com habitualment fem, aquesta diada en la qual la ciutat s'omple de llibres i de roses, i de moltíssims rosegadors que busquen el seu llibre preferit o fullegen les últimes novetats a la multitud de paradetes que s’instal·len als carrers. Ho trobava tant faltar…

 

En aquesta ocasió tornarem a tenir una Diada de Sant Jordi com les que coneixíem, amb moltes parades de llibres, signatures d’escriptors i rosegadors passejant pels carrers amb una rosa a la pota, tot gaudint d’aquesta jornada de primavera!

 

Precisament, la meva germana Tea i jo, Geronimo Stilton, també volem estar presents en aquesta superfesta de la literatura, així que hem fet les maletes i estarem signant llibres a la ciutat de Barcelona durant tota la jornada! Serà un dia extraràtic, un en dono la meva paraula! 

 

Si voleu recordar com se celebra en aquesta ciutat aquest dia tan especial, no us perdeu el meu ratseller El Llibre i la Rosa, on narro la meva primera visita a Barcelona, en la qual em vaig enamorar profundament d'aquesta festa!

 

Tots els rosegadors que estigueu a la ciutat per Sant Jordi podeu visitar-nos a la Carpa Stilton on passarem la jornada: estarem encantats de signar-vos els vostres llibres i fer-nos fotografies amb vosaltres! Podeu consultar els horaris i tots els detalls clicant aquest enllaç o a la secció Rat-Esdeveniments de la nostra pàgina web!

 

Aquí a Ratalona, així com en altres localitats de l'Illa dels Ratolins, també celebrem aquesta festa de la literatura amb moltíssimes d'activitats pensades per a fomentar l'amor pels llibres. Per exemple, a l’escola de Benjamí durant aquest dia fan un concurs literari on participen tots els alumnes: tots ells escriuen una redacció amb una història, una notícia, un conte, un reportatge… No importa, qualsevol cosa que els inspiri! Entre tots els escrits rebuts, un jurat delibera aquells que mereixen rebre un premi. És molt emocionant! Me’n recordo de quan estudiava i no m’havien crescut encara els bigotis, i jo també participava en el concurs del col·legi… Escarritx! M’ho passava extraràticament bé!

 

Rosegadors, celebreu la diada de Sant Jordi d'alguna manera especial al vostre col·legi? M'encantaria que m’ho expliquéssiu enviant-me els vostres comentaris! Serà una manera extraràtica de celebrar junts Sant Jordi a la web!

 

A més, se m’acaba d’ocórrer que seria meravellós que durant aquests dies enviéssiu articles i comentaris extrarràtics dedicats a aquesta festivitat literària, explicant què significa per a vosaltres la lectura, què és el que més us agrada d'escriure, com us inspireu per a redactar articles tan meravellosos, si teniu el somni de convertir-vos en escriptors de pelatge com jo, si us llegireu o voleu adquirir algun llibre de la meva col·lecció o de Tea, etc.

 

Us entusiasma la idea tant com a mi? N’estic segur que sí!

 

Celebrarem la Festa del Llibre i de la Rosa de la millor manera que sabem: gaudint de la lectura!

 

Una abraçada extraràtica del vostre amic

 

Geronimo Stilton

    Geronimo Stilton World
    Geronimo Stilton World