Il Blog di Geronimo

Celebrem Carnestoltes amb ratavatars especials!

18 Febrer 2022

Per mil formatgets!

 

D’aquí a una horeta he quedat en trobar-me amb els amics de la família Stilton a la plaça de la Font Cantarina, on té inici la desfilada de Carnestoltes de Ratalona d’enguany. Tinc seriosos dubtes de si hi arribaré a temps… Ni tan sols tinc clar que pugui sortir de casa, vestit d'aquesta manera! Però si no puc ni moure’m!

 

Escarritx! Efectivament, rosegadors! Ho heu encertat: avui ja és Carnestoltes i tots els rosegadors de la ciutat dels ratolins tenen a punt les seves disfresses. Fins i tot jo mateix, tot i que no ho vulgui… Fa dos anys que no em pogut celebrar un Carnestoltes com cal, i tant els meus nebots Benjamí i Trappy, com el pesadet del meu cosí Martin Gala, porten setmanes insistint-me que he de participar amb ells a la rua de Carnestoltes. Però si a mi em fa una vergonya horrorosa disfressar-me! 

 

Així que res… aquí estic… enfundat en un vestit de lycra que em marca els plecs de greix de la panxa (sí, rosegadors, darrerament he pujat un xic de pes perquè no faig l'exercici necessari)… amb un flotador  al meu voltant que em fa xocar contra les parets i no em deixa moure els braços… amb un casquet de bany que m'estreny les orelles… amb la cara pintada de groc limoncello… i uns bigotis postissos com si fos un gat… Sabeu de què vaig disfressat, rosegadors? Per mil formatgets! Sóc un dònut! Em sento d'allò més ridícul!

 

Per a més humiliació encara, els meus amics i familiars han assajat una coreografia per a fer-la durant la desfilada patinant! Ballar, amb patins! Però si soc un pocatraça! Us podeu imaginar quin espectacle faré, oi? Us donc la meva paraula de rosegador que m’hi he esforçat per fer-ho bé, amiguets. Cada tarda en sortir de la redacció de l’Eco del Rosegador, m'he reunit amb els meus amics al parc per a assajar. Però, per molt que he intentat mantenir-me en peus, tard o d'hora acabo caient-me de morros al terra. Tinc tot el cos ple de blaus a causa del cops!

 

Per mil formatgets! Faré un ridícul ben gros davant de tota la ciutat!

 

Fa una estona m'acaba de trucar per telèfon el meu amic Xafarot Nesquitt per a convèncer-me que hi vagi. No és la persona més adequadra per a convèncer-me de res, la veritat. Va i em diu: “Stiltonet, ja estàs vestit per a menjar-te? No t'oblidis de posar-te un casquet al cap, com els ratolinets petitets, no sigui que ensopeguis i et parteixis la crisma en públic. Parlant de públic: vindrà moltíssima gent. Tinc una noticieta extraràtica per a tu: li he comentat als teus amiguets de La Gaseta Ratada que ets l'estrella de la desfilada de Carnestoltes. Es veu que els ha fet feliçots perquè he escoltat una riallada d'aquesta rateta tan simpaticota, Sally Ratmaussen. Vindran els seus fotògrafs a retratar-te. Et convertiré en el ratolinet més famoset del Carnestoltes, Stiltonet! No cal que donis les gracietes, amiguet!”. I va penjar el telèfon sense que pogués respondre-li que ni per tots els formatges del món aniria a la rua!

 

M'he quedat pàl·lid com un formatge fresc! Sally, aquesta podrida rata de claveguera, i els seus sequaços estaran en la desfilada desitjant que m'ensopegui amb la meva pròpia cua per aparèixer demà, vestit de dònut, a la portada del seu diari. Ja m’estic imaginant el titular: “El director de l’Eco del Rosegador fa el pena a la desfilada de Carnestoltes de la ciutat”.

 

Tot i això, crec que no em quedaré a casa. He pensat que als meus nebodets els fa una il·lusió extraràtica celebrar el Carnestoltes plegats. Les seves cares quan fem piruetes disfressats són d'autèntica felicitat! No puc defraudar-los… Així que reuniré tot el meu coratge i confiaré que tot sortirà bé, i la desfilada de Carnestoltes de la família Stilton serà un èxit rotund! El pensament positiu atreu accions positives! Sí, ara n’estic ben convençut: ens ho passarem extraràticament bé i aquest cop no em cauré al terra!

 

Abans de marxar a la desfilada de Carnestoltes, vull donar-vos una notícia extraràtica que us farà llepar-vos els bigotis, rosegadors: des d’avui mateix i fins al 7 de març, podreu gaudir dels ratavatars especials de Carnestoltes! Hi ha un munt de disfresses i fons especials perquè trieu els que més us agradin. Ah! I podeu canviar-los tantes vegades com desitgeu! 

 

A més a més, perquè la nostra web es converteixi en una autèntica festa de Carnestoltes, aquests dies també us convidem a afegir les ratemoticones de Carnestoltes als vostres comentaris! Què us sembla, rosegadors? D’allò més divertit, oi?

 

Que nostra comunitat de ratolins es converteixi en una festa de Carnestoltes!

 

Un abraçada extraràtica del vostre amic, el dònut

 

Geronimo Stilton

    Geronimo Stilton World
    Geronimo Stilton World