Il Blog di Geronimo

¡Feliç Dia del Llibre!

23 Abril 2021

Per mil formatges!

 

Sabeu quina diada extraràtica se celebra avui, rosegadors? De ben segur que ho sabeu… M’hi jugaria un pèl dels meus estimats bigotis! Per si de cas no hi heu caigut encara, us vull donar algunes pistes: avui és un d’aquells dies de bigotis en què els ratolins com jo estem felicíssims, pletòrics, radiants! Tot fa olor de paper i tinta, de biblioteca antiga, de sofà i tassa de te, de coberta amb lletres en relleu, de mons extraordinaris on capbussar-se, de personatges per conèixer, de diàlegs per pronunciar, de noves i velles històries… I també de rosa!

 

Escarritx! Què, ho heu endevinat ja? Exacte! Avui és Sant Jordi, el Dia del Llibre i la Rosa, i us donc la meva paraula de rosegador que és un dia per llepar-se’n els bigotis! Em sento lleuger com si flotés en un immens núvol de lletres, paraules i flors. I no només perquè sóc un gran escriptor de ratsellers i tinc l'agenda plena d’actes i presentacions (la majoria són virtuals en aquesta ocasió), sinó també perquè m’apassiona llegir! 

 

És cert que aquest any el Dia del Llibre i la Rosa serà un xic diferent a la resta d'edicions degut a la situació sanitària, que ens demana tenir cura i evitar produir aglomeracions... Així que recordeu que és important anar a les llibreries o paradetes escalonadament, preferiblement del vostre barri, i sempre amb la mascareta posada i les mans ben netes! A més, hi ha un munt d'actes literaris que es fan per Internet per no haver de desplaçar-vos!


Una de les coses que més em fascina d'aquesta extraràtica festa de la literatura és veure ratolins i ratolinetes de totes les edats a la recerca d'un nou llibre per a llegir o regalar a algú. Mentre passejo per les paradetes de flors no puc evitar que se'm dibuixi un somriure als morros. Em fa molt feliç saber que a molts rosegadors els agrada llegir tant com a mi! Per mil formatgets! Veure piles i piles de llibres a les prestatgeries de les llibreries de la ciutat és un delit! Us confesso que triar-ne només un em costa gairebé tant com rosegar una llenca de formatge curat després d’anar al dentista… 

 

Els llibres són molt importants per a mi, rosegadors. No només perquè em conviden a deixar anar la meva imaginació i creativitat tot escrivint històries extraràtiques, sinó també perquè em permeten relaxar-me, aprendre coses noves i somiar. Són els meus millors amics! Amb ells, mai em sento sol. Si he tingut un dia complicat a la feina, em serveixen de refugi. Si necessito documentar-me per a un reportatge, em donen totes les respostes. Heu de saber que el poder de la literatura és infinit! 

 

Aquesta tarda, en acabar tots els meus compromisos, visitaré la llibreria més petita de Ratalona perquè el seu peculiar llibreter, Ratitus de Bibliotecus, em recomani una lectura extraràtica per al meu nebot Benjamí. Vull regalar-li un llibre ben especial que el faci volar en ales de la fantasia. Quina il·lusió em fa imaginar la seva carona! Quina sorpresa se’n durà! 

 

A vosaltres, rosegadors, us agrada tant com a mi el Dia del Llibre i la Rosa? Ho celebreu d'alguna manera especial a la vostra escola? Potser amb un concurs literari, o un intercanvi de llibres usats, o una classe de lectura, per exemple? Ja sabeu quin és el proper llibre que us agradaria que us regalessin? 

 

Permeteu-me que us recomani dues propostes literàries extraràtiques per a aquesta jornada: El llibre i la rosa, la meva primera aventura a Catalunya, i Un Sant Jordi de bigotis, amb olor especial de rosa! Us en llepareu els bigotis, paraula de rosegador!

 

Una abraçada

 

Geronimo Stilton

Comentaris

 • Pauli000

  Pauli000

  Publicat el
  2021-05-01

  Aqui no hay nadieee ???

 • Astur1313

  Astur1313

  Publicat el
  2021-04-24

  Superratonico!! Oye... este sitio está súper desierto, xd... 5 estrellas.

Geronimo Stilton World
Geronimo Stilton World
Envia