Il Blog di Geronimo

Més súperpenjada de notícies!

11 Gener 2012

Tal i com us vaig prometre, avui penjo més notícies per a l'Eco del Rosegador.
Moltes gràcies a tots. Sou uns excel·lents redactors!
Paraula d'Stilton!

_________________________________________________________________________________________________

 

Un Nadal Prehistòric


-Sabeu d’on ve la tradició de que el 25 de desembre us desperteu i teniu tot el voltant de la xemeneia ple de regals? Ja se el que hem direu, de que le fill de Deu va néixer el 25 de desembre en una establia. Doncs no. Això ho diuen pe no anar-se’n tants anys endarrere. Per explicar-vos la historia i com que el nen Jesús va néixer el 25 de Desembre és una història més moderna.

Us explicaré la història del “Nadal prehistòric”.

Tot va començar així, era un dia de fred i de neu i la família dels dinosaures estava escalfant l’únic ou que els hi quedava, perquè els altres se’ls hi havia gelat; aquell ou era un ou diferent, era un ou de color blau i els altres eren de color gris. Al cap de dos dies, el dia 25 de desembre, va arribar i el dinosaure va sortir de l’ou. Tenia una carona molt petita i un cos de color blau. Semblava ben bé un dinosaure arribat del cel. Al cap d’unes hores del naixement del petit dinosaure, van veure l’esperit del dinosaure lilós, un dinosaure que s’havia mort fa uns anys. Els hi va dir:

- Si us plau, tracteu bé aquest dinosaure, és el primer que neix en aquestes dates, això vol dir que serà un dinosaure que ajudarà a tothom.

Així va ser el dinosaure de color blau, que el van batejar amb nom de “Nadadino”. Al cap d’uns mesos del seu naixement va començar a ajudar a tots els dinosaures del bosc, i con que també era molt intel•ligent, va inventar-se la escriptura “dinoland”, un carro per portar dinosaures ferits i moltes mes coses.
Els seus germans tenien enveja perquè com que era el “Salvador” li van fer una capa especial i una cabana.
Va anar creixent, ensenyant coses noves als altres, ajudant i construint cases pels dinosaures.
Quant faltaven 5 o 6 dies per que fes 1 any, Nadadino va tenir un pensament, hauria de portar regals a tots els petits dinosaures el dia 25 de desembre, com el “Pare Noel” ara a la nostra època. Ell encara era petit però gràcies a “Deu” era com si sigues mes gran El dia del seu aniversari li van regalar tres regals: una capsa plena de joies, que entre d’altres portava una campaneta d’or, polseres, una medalla...; una panera plena de menjar i el tercer regal van ser unes figures decoratives.
El dinosaure no sabia que fer amb tantes coses.
Va pensar:
- Que podria fer amb les figuretes? No hi ha tant espai a casa meva... les podria donar als dinosaurets del costat, o.... millor encara, les posaré en un lloc on tots les podran gaudir.
Va agafar la capsa on hi havia les decoracions i es va dirigir cap al bosc del costat.
Va mirar els arbres i va anar posant unes quantes decoracions a cada arbre; els arbres van quedar plens de figures de reis, de boles, d’estels... I de tantes figures que tenia, no només en va poder decorar els arbres del bosc, també va poder regalar una figureta a cada família i quedar-se’n dos per ell.
I d’aquí ve la tradició de posar un avet decorat a les cases.

Els petits dinosaures van veure les boles i les figures penjats pels arbres. Van voler imitar les boles i com que tot estava nevat, van agafar la neu i van començar a fer una bola. Els hi va agradar i llavors, li van posar un altra bola de neu a sobre... I d’aquí ve la tradició de que quan hi ha neu els nens petits fan un ninot de neu.
En Nodadino tenia un problema menys, ja havia fet alguna cosa amb les figures que li ocuparien tota la casa.

Ara tenia un altre maldecap, havia de pensar que faria amb tot el menjar que li havien regalat. Va pensar durant una estona.... i al final va dir:
- Quan acabi de vendre les joies, aconseguir regals i repartir-los avisaré a tots els dinosaures del poble i farien un àpat tots junts.
Dit això va anar a buscar les joies i se’n va anar fins a l’altra punta del mon on vivien dinosaures molt rics per vendre’ls-hi les joies. Quan hi va ser un dinosaure se’n reia d’ell perquè no portava joies ni res d’això, llavors, en Nodadino va mostrar-li les joies tot diguent-li:

- Que, ara t’en rius de mi o que !!!

Aquell dinosaure maleducat es va quedar bocabadat.
En Nodadino es va acomiadar:
- Adéu, me’n vaig a vendre totes aquestes joies.
Va caminar una mica, i va començar a cridar:
- Qui vol joies, 500 dinos* la medalla d’or, 1.000 dinos el diamant, 50 dinos la polsera, 70 dinos el collar....
Tots el dinosaures s’anaven acostant a ell i el Nadadino s’anava quedant sense joies, però amb tota la capsa plena de dinos. En total va arribar a 100.000.000.000 dinos; amb això podria comprar molts regals pels dinosaures. Va avançar una mica per poder trobar algú que vingues joguines, regals, etc.

* Un dino es la moneda dels dinosaures
Va trobar uns dinosaures que venien joguines, els hi va donar els diners i es emportar totes les joguines que venien a part una, que estava trencada.
Va arribar l’hora de tornar, i el dinosaure no volia caminar... va passar un dia i una nit fent el viatge. Quan va arribar a casa, tots els dinosaures del poble l’estaven esperant amb un bon menjar a taula, van dinar i desprès es va fer una repartició de regals. Cadascú va tenir 1 o 2 regals.
I això es la verdadera historia de Nadal, i d’on venen les seves tradicions, els dinars i sopars especials amb la família, els ninots de neu, ve el Pare Noel, decorem la casa...


Bon Nadal
i
Feliç any 2012!

 

sandrea

_________________________________________________________________________________________________

 

el carnaval esuna festa

 

Ensial

_________________________________________________________________________________________________

 

Aquesta es la historia dels 3 reis d'Orient :
La dels Reis Mags d’Orient és, de llarg, la festa més coneguda i celebrada del nostre cicle nadalenc. I, en canvi, només un dels quatre evangelis canònics, el de Mateu, en dóna notícia, i ho fa bastant escaridament i enigmàticament. Ni tan sols n’explicita els noms, el nombre o la procedència exacta dels visitants. Van existir realment? Eren de races diferents? Eren reis? I sobretot: si la Bíblia no ho diu, qui va batejar els populars visitants que, guiats per una estrella, van arribar a Betlem? En definitiva: qui eren els Reis Mags?

On és el rei dels Jueus?
Diu l’Evangeli segons sant Mateu: “Jesús va néixer a Betlem de Judea, en temps del rei Herodes. Poc després van arribar a Jerusalem uns mags que venien de l’orient i que preguntaren: ‘On és el rei dels jueus, que acaba de néixer? Hem vist allà a l’orient la seva estrella i venim a inclinar-nos davant d’ell’. La notícia va torbar molt el rei Herodes, i amb ell tot Jerusalem”. A continuació, el rei, que volia saber el lloc exacte del naixement, interrogà els nouvinguts, que assenyalaren Betlem de Judea, recordant, a més, que era el lloc indicat per diferents profetes de l’Antic Testament per al naixement del Messies.

Seguint l’estrella
Acte seguit Herodes els deixà marxar demanant-los que l’informessin, abans de tornar cap al seu país, del lloc exacte on era l’infant, de manera que també ell pogués anar a adorar-lo. Llavors els mags continuaren el seu camí, sempre seguint l’estrella, fins que just s’aturà al lloc on era Jesús. I continua el relat: “Van entrar a la casa, van veure el nen amb Maria, [...] es postraren davant d’ell i van obrir els cofres que portaven per oferir-li presents d’or, encens i mirra. I com que un somni els va advertir que no havien de reveure Herodes, se’n van tornar al seu país per un altre camí”.

 

Júlia

_________________________________________________________________________________________________

 

El 25 de desembre se celebra el Nadal en molts països d'arreu del món.Els cristians commemoren el naixement de Jesús.Però coneixeu la historia de les tradicions nadalenques? Si ho voleu saber llegiu aquest text:
A l'antiguitat, els romans es feien regals el 25 de desembre per celebrar la festa de la llum.I és que, després del solstici d'hivern, sembla que el Sol reneix,perquè els dies s'allarguen cada cop més.
Or,encens i mirravan ser els tres regals dels reis mags per Jesús, Jesús es alhora un rei, un déu i un home.
OR:metall precios reservat pels reis.
ENCENS:resina d'un arbre d'Aràbia, s'oferia als deus.
MIRRA:també ve d'un arbre, s'utilitzava com a medicina i perfum per homes.
Es creu, que a Espanya el primer avet el va col·locar una russa al palau d'Alcañices de Madrid, el 1870.
Avans l'avet es guarnia amb pomes.
El nadal no és la festa més important pels cristians,és la Pasqua.
L'estel col·locat a dalt de l'arbre de Nadal recorda l'estel(en realitat planeta venus) que va guiar els reis mags d'orient.
A Espanya els reis Mags no van començar a portar joguines fins a mitjans del segle19.
Al païs vasc el pare noel no porta els regals els porta l'Olentzero.

 

sandrea

_________________________________________________________________________________________________

 

La lluna blanca i rodona
brilla al cel ja fa una estona.
Vers aquesta ensaïmada
alça el vol,ratapenada!

 

Ensial

_________________________________________________________________________________________________

 

Objectiu:La Terra i la nau espacial.
Estem a l'any 2.600.
Un astronauta va anar al planeta VR3, per investigar si hi
havia vida en aquell planeta. O sigui: si hi vivia gent.

Un dia quan va aterrar l'esperava un extraterrestre.
De seguida li va començar a explicar coses, i si, resulta que
els extraterrestres parlen el nostre idioma.
L'astronauta es va girar per anar a la nau, perquè ja s'havia
que ja vida en aquell planeta. Pero quan es va girar, la nau
ja no hi era! L'havien amagat els extreaterrestres a el sotanu
del planeta.Tenia que superar una prova .

La prova concistia en fer explotar una bomba al planeta.
L'astronauta va agafar la bomba i la va fer explotar. Llavors
va apereixer la seva nau. Aleshores quan va arribar a la Terra,
va ser la persona més famosa del món!

Havia consaguit el seu objectiu.

 

sergivila

_________________________________________________________________________________________________

 

Ara i sempre , el nadal estarà en el cor de totes les famílies . La gent es sempre amable sobretot en aquesta època perque te magia en el cor , i aixo no ho pot cambiar ningu . Si ens estimesim tots i no fosim tant materialistas , l'esperit del nadal pujaria molt adal.

 

Júlia

_________________________________________________________________________________________________

 

Avui han vingut els reis. Que us han portat? A mi moltes coses i espero que a tots els lectors de l'Eco del rosegador tambe. Diuen que aquest any els reis estan molt cansats aixi que no un preucupeu si no us porten molt.
petons rosegadors.

 

Ana Gázquez Cano

_________________________________________________________________________________________________

 

ESCAC I MAT
Fa 1500 anys, alÍndia,un rei va oferir a l'inventor dels escacs una recompensa.
Ell va respondre:Només vull una mica de blat. Col·loqueu un gra de blat a la 1a caselladel tauler d'escacs,demà col·loqueu-ne 2 a la 2a casella, demà passat 4a la 3a casella i així doblant la quantitat fins arribar a la casella 64.
Però no el va poder satisfer.Li hauria hagut de donar 18 446 744 073 709 551 615 grans de blat,més que tot el blat que es produeix actualment al món!!!

 

sandrea

_________________________________________________________________________________________________

 

Avui el dia 31 de Decembre ja es la nit de cap d'any!!
Tothom està molt impacient de l'arribada del nou any 2012 , i ja teniu els bostres desitjos?

Aquesta es la noticía d'avui!!

Gracies per llegir-ho.

 

Abril Climente Vivó

_________________________________________________________________________________________________

 

Projecte verd:
No als avets vius dins de casa!
Cada any, es venen centenars de milers d'avets per decorar la casa per Nadal.Nomes una petita part sobreviu les festes.Hi ha moltes altres alternatives que no pas comprar un avet viu:
-Comprar un avet de plastic.
-Adornar un arbre del jardí o del carrer.
-Fer un arbre amb objectes reutilitzats.

Tanca els finestrons o les persianes d'hora així guardes l'escalfor de casa.

 

sandrea

Comentaris

 • Chaina

  Chaina

  Publicat el
  2012-01-15

  Geronimo gracies per penjar la meva noticia la de la " Abril Climente Vivó"

  Adeu!!!

 • llena

  llena

  Publicat el
  2012-01-12

  hola julia ancara no m'as dit res de allo .

 • Júlia

  Júlia

  Publicat el
  2012-01-12

  Gracies Ger per penjar tants articles meus , em sento molt onrada . Els altres tambe son extraratics !!!

 • sandrea

  sandrea

  Publicat el
  2012-01-11

  Ei geronimo gracies per penjar tans articles meus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geronimo Stilton World
Geronimo Stilton World
Envia