De Wereld van Geronimo Stilton

Laatste nieuwtjes

ECO del Roditore
06 maart 2014

Kinderjury 2014 van start


Vanmorgen is de Kinderjury feestelijk van start gegaan in acht schoolklassen in Nederland. De nieuwe Senaatsleden werden verrast door een schrijver in de klas, die hen officieel installeerden met een sjerp, een baret én een Kinderjurytaart.

 

Voor groep 6A van basisschool De Stelberg uit Rotterdam was het een ongewone ochtend. Plotseling stond daar kinderboekenschrijver Edward van de Vendel voor de klas, en hadden fotografen en andere belangstellenden bezit genomen van het klaslokaal. ‘Ik ben hier vandaag omdat nu, op dit moment, in deze seconde, de stemperiode van de Kinderjury begint,’ zei Edward van de Vendel. ‘En een van de Senaatsleden zit hier, in jullie klas.’ Uit ongeveer 350 inzenders was Amar gekozen om Zuid-Holland in de Senaat te vertegenwoordigden, en dat was een grote verrassing. ‘Amar, Amar, Amar,’ juichte de klas. Zijn ouders kwamen binnen met een grote taart, en ook de directeur nam even een kijkje om de hoek. Na het taart eten kreeg de hele klas een stemformulier.

Ook in zeven andere provincies was het feest. Schrijvers Thijs Goverde, Harm de Jonge, Pieter Koolwijk, Tosca Menten, Manon Sikkel, Derk Visser en Anna Woltz installeerden zeven andere Senaatsleden in hun eigen klas. Omdat de zuidelijke provincies deze week vakantie hebben, gaan volgende week Paul van Loon, Niki Smit, Geronimo Stilton en Jacques Vriens de laatste vier Senaatsleden in hun klas verrassen.

 

Wil jij op je favoriete boek stemmen? Ga dan snel naar www.kinderjury.nl

Geronimo Stilton World
Geronimo Stilton World
Versturen