De Wereld van Geronimo Stilton
Il Blog di Geronimo

Banketstaven, pepernoten en chocoladeletters

02 december 2014

 

Beste knagers,

Het is alweer december en dat betekent dat de gezelligste tijd van het jaar is aangebroken! Sinterklaas is inmiddels weer uit Spanje gekomen, overal op straat lopen pieten rond en de winkels zijn feestelijk versierd. Vrolijke kinderen die ’s avonds liedjes zingen bij hun schoenen. Om de volgende ochtend vol verwachting naar beneden te rennen en te gaan kijken of Sinterklaas er iets in heeft gedaan. Het is ook de tijd van heel veel lekkers, banketstaven, pepernoten en natuurlijk chocoladeletters. Mmm… het heerlijk avondje komt eraan!

 

Nu heb ik laatst vernomen dat er veel kinderen zijn die zich zorgen maken om de kleine knagertjes en knagerinnetjes van Muizeneiland, want … komt Sinterklaas daar wel aan? Stuurt hij ook wel genoeg pieten naar Rokford? En weten die pieten dan wel wat kleine, zoete muisjes en muizinnetjes op hun verlanglijstjes hebben staan?  Nou, ik zal jullie eens wat verklappen.

 Al sinds knagerheugenis komt Sint met een piepklein gezelschap van pieten naar Muizeneiland. Ze komen meestal aan vlak nadat ze in Nederland zijn aangekomen, het is dan natuurlijk nog wel even een stukje doorvaren naar Rokford. In de haven legt de stoomboot aan en dan is er een enorm feest in de straten van onze hoofdstad, net als bij jullie! Pieten strooien hier niet alleen met pepernoten en schuimpjes, maar ook met ahum … stukjes kaas! Kaas in de vorm van de Sint, de stoomboot, pakjes, de staf, nou ja, alles eigenlijk!

Verder zetten wij net als jullie gewoon ons schoentje! Aha, ik weet wat je nu denkt: knagers lopen toch meestal op blote poten? Tja, dat is ook zo, maar we hebben allemaal wel een paar sloffen die we hiervoor kunnen gebruiken.

Dus maak je om ons muizen maar geen zorgen en geniet lekker van deze heerlijke tijd samen met je familie en vrienden. Dat doen wij ook! En succes met alle surprises en gedichten!

 

Poot van Geronimo

Jouw reactie

Opmerkingen

  • hasoeni

    hasoeni

    Gepubliceerd
    2015-06-25

    bedankt

  • 4 kazen man

    4 kazen man

    Gepubliceerd
    2015-01-18

    leker snoepen

  • kiara rentrop

    kiara rentrop

    Gepubliceerd
    2014-12-08

    ik hou van sinterklaasfeest want dan krijg je cadeaus

  • kaasmuis08

    kaasmuis08

    Gepubliceerd
    2014-12-05

    ik vind sinterklaas ook zo leuk ik doe 3 surprises en natuurlijk pakjes avond

  • Topo Avatar

    Deanonimo Stilton

    Gepubliceerd
    2014-12-04

    ECHT LEUK TOT 21 DECEMBER MENEER STILTON

Geronimo Stilton World
Geronimo Stilton World
Versturen