De Wereld van Geronimo Stilton
Il Blog di Geronimo

60 hoeraatjes!

01 oktober 2014

 

Mijn allerliefste knagertjes, wat ben ik blij vandaag! Ik werd zo vrolijk wakker! Ik hoorde vogeltjes fluiten, een straaltje zon scheen mijn kamer in, buiten
rook het lekker fris en ik wist: vandaag is een heel speciale dag. Het is namelijk de eerste dag van de ... Kinderboekenweek! En ik ben gi-ga-gek op de Kinderboekenweek. Niet alleen reis ik de komende 12 dagen door het hele land om mijn lieve fans (jullie!) te ontmoeten, ook heeft iedereen aandacht voor alle soorten kinderboeken: dik, dun, groot, klein, met veel of weinig plaatjes, met geurpagina's, leeslinten, UV-inkt, 3D-plaatjes of heel veel goud ...
Lezen vind ik, zoals je weet, super belangrijk. Goed dus dat eens in het jaar het kinderboek in het zonnetje wordt gezet. Je kunt er namelijk heerlijk in wegdromen, je leert nieuwe werelden en woorden kennen en je knapt ervan op als je je even niet zo blij voelt. Volwassenen zouden ook eens in een kinderboek moeten wegduiken. Wedden dat ze het heerlijk vinden om even weg te dromen naar een betoverende wereld waar alles kan? Kinderboeken zijn gewoon een feestje voor iedereen!
En laat dat nou net het thema van de Kinderboekenweek dit jaar zijn: Feest! Natuurlijk omdat deze Kinderboekenweek maar liefst voor de zestigste keer wordt gehouden. Maar het is toch ook iedere keer weer een feestje zo'n prachtig nieuw kinderboek in je poten, eh... handen, te hebben en erin mogen beginnen met lezen?
Benjamin is het met mij eens. Hij wilde meteen gaan lezen toen hij mijn allernieuwste boek in zijn poten kreeg: Duizend monsters, wat een feest! (Maar lezen en fietsen gaan natuurlijk niet samen, dus hij moest zich nog even inhouden ...) Dat boek heb ik speciaal voor de Kinderboekenweek geschreven. Benjamin en ik hebben samen nog iets leuks voor jullie bedacht: een zelf-maak Duizend Monsters Slinger! Want geen feest zonder slingers, toch? Lees daarom maar snel hoe je hem kunt maken en in een pootomdraai je kamer kunt omtoveren tot een monsterlijk boekenfeestje!

Gi-ga-veel succes! En veel plezier tijdens deze Kinderboekenweek! Dat jullie maar lang en veel mogen lezen.

=> Maak een Duizend Monsters Slinger
=> Naar de Kaaskalender voor alle meet & greets met mij!
=> Bekijk hier alle feestelijke boeken van mij en mijn zus, Thea Stilton!

Poot van Geronimo

Jouw reactie

Opmerkingen

  • muisklauw

    muisklauw

    Gepubliceerd
    2015-03-22

    ik wil graag de duizend monsters slinger knutselen!

  • muisklauw

    muisklauw

    Gepubliceerd
    2015-03-16

    hartelijk gefeliciteerd met jouw gi-ga leuke Kinderboekenweek.

  • Larissamuizin

    Larissamuizin

    Gepubliceerd
    2015-02-23

    COOL

  • jillie brillie

    jillie brillie

    Gepubliceerd
    2015-01-19

    jippie ik ben dol op lezen ik vind het ook leuk

  • Topo Avatar

    zoozo

    Gepubliceerd
    2014-10-07

    leuk hoor

  • Iristaart

    Iristaart

    Gepubliceerd
    2014-10-02

    Kinderboekenweek is de leuke week, omdat ik zo van lezen hou. Elke donderdag 1 keer in de 3 weken komt de bieb, waar ik dan een boek reserveer over jouw avonturen. Ik vindt dat leuke boeken, omdat jij een leuke,spannende en grappige familie hebt. Veder houdt mijn broertje(7) en ik(9 bijna 10) super veel van jouw verhalen genieten. We ontvangen ook de krant, dat vinden we ook superleuk. Elke keer als hij uit komt springen wij een gat in de lucht. Mijn moeder probeert ons te kalmeren, maar dat lukt echt niet.

Geronimo Stilton World
Geronimo Stilton World
Versturen