De Wereld van Geronimo Stilton
Il Blog di Geronimo

Heb jij groene vingers?

17 mei 2016

Morgen, op 18 mei, is het Wereld Plantendag. Sinds ons laatste avontuur (De jacht op de zwarte tulp) ben ik helemaal verzot geraakt op bloemen en planten. Ik blijf het bijzonder vinden dat uit zo’n klein zaadje of uit een bloembol een schitterende plant kan groeien! Ik sta daarom maar al te graag eens stil bij de belangrijke rol die planten spelen in onze wereld, dus 18 mei heb ik in mijn agenda omcirkeld als plantendag!
De Keukenhof is een goed voorbeeld van een evenement dat volledig in het teken staat van planten en bloemen. En het is ook nog eens een beroemde attractie waar knagers van over de hele wereld op af komen! Vandaag is de laatste dag dat de Keukenhof open is voor publiek. Jan, de vriend van Violet, heeft ons daar een keer mee naartoe genomen om op zoek te gaan naar een mysterieuze muizin. Mijn mond viel open van verbazing toen ik een stap in het park zette: het was een zee van tulpen, narcissen en andere bloemen en planten waar we in terecht kwamen! Wow!
Je kunt wel zeggen dat ik sindsdien het plantenvirus goed te pakken heb gekregen. Mijn tuintje en huisje staat nu bomvol bijzondere planten en bloemen. Ik heb inmiddels ook al aardig wat plantenkennis opgedaan en dat deel ik graag met je. Zo kun jij je balkon, tuin of binnenplaats omtoveren tot een mini-Keukenhof!

Muizengroetjes van Paulina

STEMMEN

3.6 (5 stemmen)

Jouw reactie

Opmerkingen

  • Nickyyy

    Nickyyy

    Gepubliceerd
    2016-07-01

    Ik heb het boek ook gelezen en het is inderdaad echt spannend.

  • Topo Avatar

    Nov08

    Gepubliceerd
    2016-06-18

    Ik heb het boek gelezen. En ik vond het boek super leuk en ook een beetje spannend.

Geronimo Stilton World
Geronimo Stilton World
Versturen