De Wereld van Geronimo Stilton
Il Blog di Geronimo

Alle walvissen nog aan toe!

09 juli 2015

Zoals je weet is mijn kleinzoon Geronimo nogal een luie knager. Hij mag dan mooie boeken schrijven, maar daar heeft hij wel regelmatig mijn hulp bij nodig! Vooral als hij 'geen inspiratie heeft' (dat smoesje gebruikt hij heel vaak).

'Alle walvissen nog aan toe, kleinzoon!' riep ik laatst toen hij weer eens zat te klagen dat hij niets wist om over te schrijven. 'Schrijf dan in je eigen woorden het verhaal over Moby Dick op. Dat was vroeger altijd een van je lievelingsboeken, en ik weet zeker dat jouw fans het net zo spannend zullen vinden als jij! Dus opschieten nu, aan het werk!'

In Moby Dick vertelt de jonge matroos Ishmael over zijn avonturen op het schip van de norse kapitein Ahab en diens zoektocht naar de walvis Moby Dick. En dat is niet zomaar een walvis, maar een reusachtige witte walvis die iedereen de stuipen op het lijf jaagt!

Kapitein Ahab heeft maar één doel: hij wil Moby Dick vangen zodat hij rijk en beroemd kan worden. Maar de walvis vecht keihard terug en is hem telkens te slim af. Bij een van hun gevechten gaat het schip van Ahab zelfs ten onder en raakt de kapitein zijn linkerpoot kwijt. Toch peinst de oude zeerot er geen seconde over om op te geven, ook al moet hij voortaan door het leven met een namaakpoot van walvisbot.

De afloop van dit gi-ga-spannende verhaal ga ik je natuurlijk niet verklappen, maar dat het avontuur een gi-ga-spannend einde heeft, dat kan ik je verzekeren. Dus hijs de zeilen en ga met Ishmael en Ahab mee de zee op. Moby Dick wacht op je!

Trouwens: Wist je dat witte walvissen echt bestaan? Het zijn albino’s. Dat betekent dat ze, anders dan de meeste walvissen, geen pigment in hun huid hebben.

Knagersgroeten van Opa Wervelwind

Jouw reactie

Opmerkingen

  • mirttiltje

    mirttiltje

    Gepubliceerd
    2016-09-07

    Mij lijkt dat wel een leuk boek

  • Quinknager

    Quinknager

    Gepubliceerd
    2016-02-03

    Ik heb dit boek zelf ook gelezen en ik vind het een superleuk boek!!!
    Ik hou ook van walvissen, het is ook wel een spannend boek.

  • biebmuis

    biebmuis

    Gepubliceerd
    2015-08-29

    leuk boek!!!

  • leesknager

    leesknager

    Gepubliceerd
    2015-08-04

    Ik vind het heel spannend wie er gaat winnen de walvis of de kapitein

  • emsy

    emsy

    Gepubliceerd
    2015-08-01

    LEUK

  • Selin Roomkaas

    Selin Roomkaas

    Gepubliceerd
    2015-08-01

    Nou, opa Wervelwind, mij lijkt het een hartstikke leuk en spannend boek! Zal 'm zeker kopen! Enne. doe je nog de groeten aan Geronimo? En van mij krijgen jullie ook de groeten!
    Roomkaas.

  • muisklauw

    muisklauw

    Gepubliceerd
    2015-07-23

    Ik had dat boek gekregen voor op vakantie. Dat boek was echt superspannend. Maar wel leuk.

  • bospadmuis

    bospadmuis

    Gepubliceerd
    2015-07-19

    LIJKT ME LEUK

Geronimo Stilton World
Geronimo Stilton World
Versturen